Uykudan uyandığım bazı sabahlar, dünyayı değiştirebileceğimi düşünürdüm.
Sonrasında çorabımın diğer tekini ararken bulurdum kendimi.

Misafir Yazarlık

07.11.2020 tarihli önemli bilgilendirme:
Misafir yazarlık formatını ”Misafir Anılar’‘ olarak değiştirerek farklı bir oluşum yaratmak ve eskisi gibi genel konularda yazılar kabul etmek yerine, tamamen duygulara yoğunlaşmak istedim. Başınızdan geçen ilginç, komik veya anlatmak istediğiniz başka bir anınız varsa yayınlanması için bana gönderebilirsiniz. 

Şayet misafir yazar olmak istiyor ve misafir yazarlık yapan site veya bloglar arıyorsanız aşağıdaki bağlantıdan listeye ulaşabilirsiniz. 

Misafir yazarlık bir diğer adıyla misafir blogculuk, yeni kullanıcılar edinmek ve blogunuzun adını duyurmak için oldukça etkili ve eski bir yöntemdir. Hatta ben de daha önce bir çok blogda misafir blogcu olarak katkıda bulunmuştum. Bu işten sizin kazancınız yeni kullanıcılar edinmek olurken, benim kazancım ise blogumun güncel kalması anlamına geliyor. Her şeyi buna bağlamak yanlış olur elbette. Çünkü her şey bundan ibaret olsaydı bunun adına misafir yazarlık değil, karşılıklı çıkar ilişkisi demek daha doğru olurdu. Birlikte bir şeyler yapabiliyor olmak ve bir şeyleri paylaşmak güzel geliyor bana. Hele bu paylaşılan şey yazılan satırlar olunca… Tuzumuz ekmeğimiz oldu deriz ya hani öyle işte…

Ben de sırf bu yüzden kendi blogumda misafir yazar ağırlamaya karar verdim. İlle de bana misafir olmak zorunda değilsiniz elbette. Ancak buraya kadar geldiğinizi düşünürsek; bir blog sayfasına konuk yazar olmayı aklınızdan geçirdiğinize eminim. Bunun için de sizlere çok faydalı olabileceğini düşündüğüm misafir yazarlık yapabileceğiniz en güncel blog listeleri konusunu incelemenizi tavsiye ederim.

Nasıl oluyor da kişisel blog misafir yazar kabul edebiliyor?

Tamam ben bir kişisel blog yazarıyım ve kişisel blog yazarı olarak farklı yazarlardan misafir yazar olmalarını beklemek ilk başta tuhaf gelebilir. ”Kardeşim madem kişisel blogsun başkası niye senin blogunda yazıyor” diyebilirsiniz. Ben de olsam bunu sorardım gerçekten. Ama şöyle bir durum var. Ben sadece gündelik yazılar yazmıyorum blogumda. Bu yüzden sahip olduğum belirli kategorilerde konuk yazar kabul etmeyi uygun gördüm. Bu yüzden eleştirecekseniz kusura bakmayın ama bu konuda eleştiri kabul etmiyorum.

Konuk yazar olabileceğiniz kategoriler: 

Sinema, yaşam, kültür-sanat, kişisel gelişim kategorilerinde yazılarınızı gönderebilirsiniz. Lütfen sağlık, teknoloji, sosyal medya, blog yazarlığı, blog kullanımı, blog eklentisi gibi konularda içerik göndermeyin. Ayrıca Seo uyumlu makale yazacağım diye o kadar kasıyorlar ki, anahtar kelimeyle doldurulmuş, ruhsuz yazılar gönderiyorlar. Lütfen bunu yapmayın. Ben istiyorum ki, o yazı okuyana bir şey katsın. Kanlı canlı, ruhu olan bir yazı olsun, okuyunca bana bir şeyler sorgulatsın, öğretsin.

Konuk yazar olmadan önce bilmeniz gerekenler: 

Yazar olmaya karar verdiyseniz lütfen bu kısmı çok dikkatli okuyun. Sonra yok efendim şunu belirtmemişsin durumu olmasın. Her şeyden önce şunu bilmenizi isterim ki, misafir yazarlık öyle basit şey değil! Her şeyin olduğu gibi bu işin de bir raconu var. Az çok bildiğinizi tahmin ediyorum ama yine de hatırlatmak istedim.

  • Yazdığınız yazı daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış olmalı. (Buna özgün içerik diyoruz)
  • En az 500 kelime uzunluğunda olmalı.
  • Görsel bulmak sizin işinizdir ben karışmam.
  • Yazınızın en altına bir kaç satır da olsa kendinizi tanıdan kısa ve öz bir şeyler ekleyin.
  • İmla kurallarına mümkünse birazcık dikkat edin. (Ben de mükemmel değilim, ufak tefek hatalar olabilir tabi)
  • En az 1 yıldır aktif olarak yazdığınız güncel bir blogunuz olmalı.
  • Yazınız word formatında gönderilmeli.

Sormak istediğiniz sorular için sayfanın solundaki iletişim kutusundan mesaj gönderebilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz yazılar varsa ve misafir yazar olmak istiyorsanız mail[a]ciplakyazar.com adresime yazınızı word dosyası olarak gönderebilirsiniz.
Şimdiye kadar blogumda misafir yazar olarak yayınlanan yazıları okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.