• Ben Kimim?
tweet
paylaş
Mesaj

Kişisel Blog ve Öyküler

Uykudan uyandığım bazı sabahlar, dünyayı değiştirebileceğimi düşünürdüm. Sonrasında çorabımın diğer tekini ararken bulurdum kendimi.
Nereden, nasıl geldin bilmiyorum ama burada bir şey yok ki.. :(
Tüm Sonuçları Gör
  • Günlük
    • Aforizmalar
    • Rüya Günlükleri
    • Gece yarısı sayıklamalarıMariana
    • Gündelik
  • Deneme
  • Eleştiri
  • Mizah
  • Hikaye
  • Araştırma
  • Yaşam ve İnsan
  • Sinemaskop
    • Sinema Yazıları
    • Ödüllü Kısa Filmler – Çıplak Yazar Tavsiyesi
    • En İyi Yabancı Diziler | IMDB 8 ve Üzeri
    • ÇMDB – Çıplak Yazar Movie Database
  • Bloggess
Çıplak Yazar - Kişisel Blog ve Öyküler
Emekleriniz Çöpe Gitmesin! | En Çok Okunan Blog Konuları için Etkili İpuçları

En çok okunan blog yazıları

Emekleriniz Çöpe Gitmesin! | En Çok Okunan Blog Konuları için Etkili İpuçları

Çok Okunan Blog Konuları

22 Ekim 2017
Kategori: Bloggess
8 dk.
A A
25

Çok okunan blogların sırrı nedir, en çok okunan blog konuları neye göre yazmalı gibi sorularınız varsa, bu yazının sizler için faydalı olacağına inanıyorum. 

Yazıyorum ama blogumu kimse okumuyor…

Sanırım 8 yıllık blog hayatımda en çok duyduğum şeylerden biri de bu.

Kişisel blog adı altında yazılarınızı paylaştığınızda, aslında kimse pek takmaz o yazılarınızı. Çünkü blog yazarlarının devamlı okurları, yine blog yazarları tarafından oluşan bir kitle olduğu için sadece en son yazmış olduğunuz yazılar yorum alıyor ve okunuyor. Fakat bizim asıl amacımız, yeni yazılar kadar eski yazılar için de devamlı bir okur kazanmak. Tamam belki her yazdığınızı sıkı takip eden bir kaç kişi vardır. Ama insanlar genellikle internet üzerinde işe yarar şeyler üzerine aramalar yapıyor.

Kaldıraç sistemiyle çok okunan blog konuları oluşturmak!

Durum böyle olunca da bloglar, google odaklı çalışmaya başlıyor. Yani bir düşünün, sizin günlük yazınızda bahsettiğiniz yeni kitaba başlamış olmanız, kimin neden umurunda olsun ki? İşte bu yüzden bloglar günlük yazılardan çok, faydalı ve bilgi verici içerikler üretmeye yöneliyor. Google’da yükselmek ve okunma oranını arttırmak için aslında etkili bir yöntemdir bu. Ben buna kaldıraç sistemi diyorum. Adını da beş dk önce uydurdum.

Peki niye kaldıraç diyorum?

Çünkü sizin yazmış olduğunuz günlük yazılarınız çok düşük hitler alırken, para biriktirmenin 10 altın kuralı gibi yazılarınız Google tarafından daha çok ziyaretçi getiriyor. Bu da diğer yazılarınızı daha değerli kıldığı gibi, blogunuzun okunma ve aranma oranını da arttırıyor. Böylelikle çok okunan blog konuları aramanıza da gerek kalmıyor.

Kişisel blogların kaldıraç sistemini kullanması

Şimdiye dek aslında ben bu duruma çok karşıydım. Yani adı üstünde kişisel olan bir blogda, kişisel yazılar yoksa adına neden kişisel diyoruz ki? Bu yüzden bir çok blog, bu kaldıraç sistemini kullanıyor. Hatta kişisel blog nedir sorusunu cevaplayan onlarca blog yazarının tanımına göre de bu yöntem kişisel bloglar için oldukça yanlış bir yöntem oluyor. Yazıyı şuradan okuyabilirsiniz : Kişisel Blog Nedir? – Blog Yazarları Cevapladı!

Dışarıdan baktığınızda aslında blogun temel içeriği ile hiç ilgisi olmayan, ancak belirli bir bilgi içeren yazılar bulunması kesinlikle bu nedenledir.

İnsan gözü kaç megapixeldir?

Mesela bu başlığı google üzerinde gördüğünüz anda, istemsizce tıklamak bir kaç dakika bile olsa ne varmış diye okumak istersiniz. Ancak ”yeni leptop aldım” başlıklı bir yazıya genellikle kimse tıklamak istemez.

Yani sonuç olarak çok okunan blogların sırrını (büyük oranda) buna bağlıyorum. Elbette yazarın kullandığı dil, anlatım, imla, sitenin hızı gibi farklı nedenler de var ama olaya büyük pencereden bakarsanız, bir çok blogun bu bahsetmiş olduğum kaldıraç sistemini kullandığını fark edersiniz.

Çok okunan blog konuları yazmak

Şimdi muhtemelen kendinize şunu soruyorsunuz: Acaba ben de böyle yazılar yazsam mı?
Size kısaca şöyle diyeyim: Deneyin ne kaybedersiniz ki?

Ancak farklı ve okunurluk oranı yüksek yazılar yazacağım diye de kasmayın. Yani ziyaretçiye istediğini veren bir yazı olsun yazdığınız. Üstelik bu tür yazılar yazmak için ille de trend konuları takip etmenize gerek yok. Mesela evinizdeki bilgisayarınızı yenilediniz diyelim. Aldığınız parçaları, toplam maliyetini, kullandıktan sonraki performansını, memnun kalıp kalmadığınızı, parça kıyaslamasını kısaca her şeyi detaylı bir şekilde anlatacağınız bir yazı yazabilirsiniz. Başlığı da muhtemelen ”Bilgisayarını yenilemek isteyenlere tavsiyeler” şeklinde bir başlık olur. Yani hem deneyiminizi ve bilginizi paylaşıyorsunuz, hem de hit getirecek güzel bir kaynak oluşturuyorsunuz.

Ben daha önce buna benzer (kaldıraç sistemi) uygulayarak yazılar yazdım. Hatta bir kaçını da örnek olması açısından sizlerle paylaşayım.

Takip Edebileceğiniz En Kaliteli Yerli Sinema Siteleri  tabi bu yazıyı yazarken, tek düşüncem hit gelsin olmadığı için dişimle tırnağımla sağlam bir yazı yazmaya çalıştım. Bunun dışında elbette yazmış olduğunuz içeriğin SEO uyumlu olması da ayrıca büyük önem taşıyor. Ancak bir hususu daha göz önünde bulundurmamız gerekiyor.

İlgi çekici başlık!

Etkili başlık atmak bu işin belki de %90’dır. Yani yazdığınız konu hakkında belki de şimdiye kadar yazılmış en iyi blog yazısını yazarsınız ama, eğer o yazının kötü bir başlığı varsa emin olun emekleriniz boşa gidecektir. Çünkü yazıyı okutan başlıktır!

Etkili başlık için şöyle bir örnek vereyim mesela size : Have You Ever Tried to Sell a Diamond? (Hiç bir pırlanta satmayı denediniz mi?) Konu pırlantanın kısa bir tarihini ve güncel hayatımızda nasıl pazar edindiğine dair bilgiler içeriyor. Ama başlık gerçekten de mükemmel değil mi? Size anlatmak istediğim de tam olarak bu. Güzel içerik hazırlamak ve o içeriğe en uygun başlığı bulmak. Çünkü başlık bu işin pazarlama kısmı ve siz iyi bir pazarlama yapamazsanız elinizdeki o altın değerindeki yazı resmen elinizde patlar.

Yine farklı bir örnek vermek gerekirse misafir yazarlık için yazmış olduğum bir yazı bana inanılmaz bir hit sağlıyor. Çünkü bu bir yazı olmaktan çok, bir proje olduğu için kısa zamanda google aramalarında ilk sıralara kadar yerleşmeyi başardı. Yazıyı incelemek isterseniz linke tıklayarak okuyabilirsiniz. Misafir Yazarlık Yapabileceğiniz En Güncel Blog Siteleri

Misafir yazarlık yapan bloglar, misafir yazarlık yapabileceğiniz siteler, misafir yazarlık gibi kelimelerde google aramalarında ilk sayfada ve ilk üçte yer alıyor.

çok okunan blog konuları
çok okunan blog konuları

Her zaman yeni içerik üretmek şart mı?

Çok okunan blog yazıları yazacağım diye belki de yaptığımız en büyük yanlışlardan biridir bu. Google’da ne kadar çok index sayımız olursa o kadar iyi düşüncesini lütfen bir kenara atın. 100 tane indexiniz olmasındansa 10 tane sağlam içeriğiniz olsun inanın daha iyi. Bu yüzden uygulayacağımız yöntemlerden biri de, eski yazılarımızı güncellemek. Tıpkı benim şu anda yapmakta olduğum şeyden söz ediyorum. Çünkü bu yazıyı 22 ekim 2017 tarihinde yayınladım. Ancak bugün günlerden 27.07.2019. Yazımla ilgili yeni kaynaklar buldum ve yeni fikirler edindim. (Etkili başlık atmak ve yeni içerik üretmek konuları) Bu yüzden yazımı da yeniden düzenleme gereği duydum. Açıkçası eski yazıların düzenlenmesi işleminde şu adımları uyguluyorum :

  • Yazı görselini kontrol etme, boyutu çok büyükse küçültme.
  • Kalıcı bağlantı adresini kontrol etme, gerekliyse değiştirme ve yönlendirme.
  • Yazı hakkında edindiğim yeni tecrübelerimi ekleme.
  • Yazı içindeki bağlantıları kontrol etme, eğer son zamanlarda yazdığım ve bağlantılı konular varsa yazıya dahil etme. (Eski-yeni yazılar arasında köprü oluşturma)

Bunların etkisini bir anda değil zamanla görürsünüz. İnanın sadece bu yöntemle blogum için aylık 4-6 gb kullandığım trafiğin, 11 gb kadar arttığını gördüm. Üstelik google analiz üzerinden incelediğim veriler de bu kullanıcı artışını doğruluyordu. Google verilerine göre %300 kullanıcı artışını gördüm. Bu da günlük 400-600 tekil kullanıcıya tekabül ediyordu. Kişisel bir blog için bence bu oldukça iyi bir rakam.

Eğer güncellemek istediğiniz konu, gerçekten hit getirmiyor ve güncellemenin boşa vakit kaybı olacağını düşünüyorsanız, o yazıdan vazgeçeceksiniz! Yani sileceksiniz. Çünkü bu tür yazılar sadece ilerlemenize engel olan sizin fazla yüklerinizdir. Eğer bu konuda tereddütleriniz varsa wmaracı blogunda yayınlanan Sadece İçeriklerinizi Silerek Trafiğinizi %70 Arttırın! yazısını okuyabilirsiniz.

Bu konuda diyeceklerim bu kadar.

Görüşlerinizi belirtmek için yorum yapabilirsiniz.

Paylaş6Tweet4GönderPaylaş

Bu yazıyı Sevdin mi?

O hâlde yeni yazılar için abone ol ve takipte kalmaya devam edelim.

Sadece yeni yazı olduğunda 1 adet eposta alırsınız.

Çıplak Yazar

Çıplak Yazar

Amatör hikaye yazarı ve sıradan bir dünya vatandaşı. Evrime, dostluğa, sevgiye, paylaşmaya ve hayattaki iyi şeylere inanır. Ölümü sık düşünür ve bu yüzden hatırlanmaya değer güzel anılar biriktirmek için yaşar.

Kim neler demiş? 25

  1. SosyalYaşam says:
    9 ay önce

    herzaman demişimdir çıplakyazar sitesi favori sitemdir. daimi bir takipçinizim. ilk defa yorum yaziyorum.

    umarım siteniz en layığı olduğu yere gelir.

    başırılar diliyorum size

    Cevapla
    • Çıplak Yazar says:
      9 ay önce

      Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.

      Çok mutlu oldum.

      Cevapla
  2. Serdar Kara says:
    3 sene önce

    Bence kişisel bloglarda amaç Google’dan trafik almaktan ziyade Google’dan gelen trafiği düzenli okura dönüştürebilmek olmalı. Belki sizin tabirinizle kaldıraç sistemi bunun için de kullanılabilir. Ama kişisel blog yazarı için Google aramalarında alakasız bir yazıya giren 1000 kişi yerine kendi ile ilgili yazdığı yazıyı okuyan 100 kişi daha değerli olmalıdır.

    Ben kişisel blogda “şu nasıl yapılır?” tarzında yazılar yerine “şunu nasıl yaptım?” tarzında kişisel deneyim ve görüş içeren yazıları okumayı tercih ediyorum. Zira takip ettiğim kişisel blogların hepsi bu tür içerikler paylaşıyor.

    Cevapla
    • Çıplak Yazar says:
      3 sene önce

      Kişisel blog olmakla olmamak arasında çok ince bir çizgi var. Ben bile bazen bu çizgiyi ne kadar koruyabildiğimi düşünüyorum.

      Bence blog yazarlığında ne Google’dan trafik alabilmek, ne gelen trafiği düzenli okura dönüştürebilmek önemli.
      Tek önemli ve başarı getirecek şey sizin yıllarca yaptığınız gibi (devamlılık)
      Çünkü devamlılık olursa sadık okuyucu ve trafik almak kendiliğinden oluyor.

      Cevapla
  3. zaferb says:
    3 sene önce

    Kaleminize sağlık.

    Çağımız hızlı tüketim döngüsü üzerine kurulu ve bu durumdan maalesef biz blog yazarları da etkileniyoruz. 300-400 kelimelik bir yazı “140 karakter” ya da “24 saatlik hikâye” fotoğraflarına karşı ayakta kalamıyor. Dediğiniz şekilde arama motorları üzerinden gelen ziyaretçilerin çoğunun da ilgili içeriğe bakıp siteden ayrıldığını gözlemliyoruz. Blog yazarları kadar sadık blog okuyucularına da ihtiyacımız var. Kişisel blog yazarlarının en önemli dış motivasyonlarından biri de okurlar ve onların değerli yorumları. Umarım bir gün bu tabloyla karşılaşırız.

    Cevapla
    • Çıplak Yazar says:
      3 sene önce

      Son cümledeki tablo parçalanıyor artık. Blog yazarları da bu parçalanmışlığın içinde kendine bir yer edinmeye çalışıyor.

      Cevapla
  4. Ruhsa\'dan İnciler says:
    3 sene önce

    İnanın soylediklerinizde o kadar haklisiniz ki hit artirmak icin mecbur bunlara basvurmak gerekiyor 😒

    Cevapla
Sonraki

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EN YENİ YAZILAR

Yarım saate ordayım. Sürse sürse ne kadar sürer ki zaten?

Yarım saate ordayım. Sürse sürse ne kadar sürer ki zaten?

8 Ocak 2021
442

400 yıl sonra haklı çıkmak! | Giordano Bruno’nun ilginç hikâyesi

400 yıl sonra haklı çıkmak! | Giordano Bruno’nun ilginç hikâyesi

21 Kasım 2020
519

Bir Yabancı İle Aynı Evde Yaşamak: Sen Makarnayı Haşla, Salatayı Ben Yaparım.

Bir Yabancı İle Aynı Evde Yaşamak: Sen Makarnayı Haşla, Salatayı Ben Yaparım.

7 Kasım 2020
651

Geri Sonraki
Reklam Ver
Reklam Ver
Reklam Ver

Sayfalar

  • Misafir Yazarlık
  • Sadece 100 kelime!
  • Reklam ve Sponsorluk
  • Destek Ol
  • Ben Kimim?
  • Mesaj Gönder

Sponsor Yazılar

En Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur?

Sponsor Bağlantılar

İstanbul Evden Eve Nakliyat Uluslararası Evden Eve Nakliyat Siteniz burada gözüksün!

İçerikleri paylaşırken lütfen kaynak gösteriniz!© 2016 - 2020 Çıplak Yazar - Kişisel Blog & Kısa Hikayeler

Nereden, nasıl geldin bilmiyorum ama burada bir şey yok ki.. :(
Tüm Sonuçları Gör
  • Aforizmalar
  • Araştırma
  • Deneme
  • Eleştiri
  • Gündelik
  • Hikâyeler
    • Hikâye Arşivi
    • Sesli Kitap Arşivi
    • Sadece 100 kelime!
  • Mizah
  • sinemaskop
    • Sinema Yazılarım
    • Kısa Filmler
    • Yabancı Diziler
  • Yaşam ve İnsan
  • Mesaj Gönder
Ciplakyazar olarak prensip edindiğimiz birkaç temel ilkemiz var. Dilerseniz Gizlilik Politikası sayfasını ziyaret ederek okuyabilirsiniz.