• Ben Kimim?
tweet
paylaş
News

Kişisel Blog ve Öyküler

Uykudan uyandığım bazı sabahlar, dünyayı değiştirebileceğimi düşünürdüm. Sonrasında çorabımın diğer tekini ararken bulurdum kendimi.
Nereden, nasıl geldin bilmiyorum ama burada bir şey yok ki.. :(
Tüm Sonuçları Gör
  • Günlük
    • Aforizmalar
    • Rüya Günlükleri
    • Gece yarısı sayıklamalarıMariana
    • Gündelik
  • Deneme
  • Eleştiri
  • Mizah
  • Hikaye
  • Araştırma
  • Yaşam ve İnsan
  • Sinemaskop
    • Sinema Yazıları
    • Ödüllü Kısa Filmler – Çıplak Yazar Tavsiyesi
    • En İyi Yabancı Diziler | IMDB 8 ve Üzeri
    • ÇMDB – Çıplak Yazar Movie Database
  • Bloggess
Çıplak Yazar - Kişisel Blog ve Öyküler
Hiçbir zaman tam olamamak! insan hep eksiktir

Hiçbir zaman tam olamamak! insan hep eksiktir

11 Temmuz 2016
Kategori: Genel, Yaşam ve İnsan
2 dk.
A A
5

Hiçbir zaman tam olamamak!

Mükemmel olmaya çalışmak, aptalca bir eylem içinde bulunmaktır. En başta insanın kendini olduğu gibi hataları ve yanlışlarıyla kabul etmesi gerekir. Dört yıllık blog yazarlığı deneyimim olmasına rağmen hala eksik ve yarım hissediyorum kendimi. Çünkü bu şekilde hissetmek belki de en doğru seçimdir.

Hiçbir zaman tam olamamak ve bunu anlamak gerekir. 

İnsan olarak birbirimizden farklı tecrübelerimiz ve düşüncelerimiz var. Bazıları yanlış bazıları doğrudur ama hiç biri asla tam değildir ve olamaz. Belki bir yerde sınırları zorlarız ya da zorladığımızı düşünürüz ama bizim sınırlarımız belki de başkalarının başlangıç noktası sayılabilecek kadar geridedir. Denize bir avuç su taşıyıp bırakmak ne kadar akıl karı ise, mükemmel olmaya çalışmakta öyledir.

İş hayatında da bu böyledir. İnsanlar birbiri ile sürekli yarıştırılır. Özellikle de ”özel sektör” de bunun örneklerini fazlasıyla görebilirsiniz. En basit gaza getirme yöntemi de ”bak Kemal Bey şu kadar satış yapmış, senin ondan neyin eksik” sözleridir. Halbuki insanız ve keşke yöneticiler de bunun biraz farkında olabilseler ve insanların farklılıklarını, sınırları olduğunu görebilseler. Böylece kabul etmeleri de belki daha kolay olurdu. Çünkü kabul etmeleri için önce farkında olmaları gerekir. İşin acı tarafı insanları yarış atları gibi yarıştıran bu insanların dışında, yarıştırılan o insanlarında bunun farkında olmamaları. Yalnızca hedefe odaklı bir çalışma temposuyla kendini paralayıp, sonrasında ise komik duruma düşmesi kaçınılmazdır. Daha acınası durumu ise; en sonunda ”ben neden yapamıyorum, aptalım, beceriksizim” diye kendi yarattığı aşağılık psikolojisi içinde boğulmasıdır.

Bazen de kişi kendi kendine düşer bu durumun içine. Herhangi bir baskı altında kalmadan, kendini başka insanlarla yarıştırır. Bu hırstan başka bir şey değildir ve emin olun hırs hiç bir zaman iyi bir şey olmadı. Olmayacak!

Bilmiyorum demeyi bilin!

Zira bilmişlik taslayıp atıp tutmaktansa, bilmiyorum demek daha asil bir davranıştır. Kimse sizi ayıplayacak değil korkmayın! Fakat öncelikle kim ve ne olduğunuzu bilmeniz ve kendinizi olduğunuz gibi kabul etmeniz gerekir. Kendi sınırlarınızı görün. Mükemmel olmaya falan da çalışmayın. Eğer bunun farkına varırsanız başkalarını da gözünüzde alçaltıp yüceltmek yerine olduğu gibi görmeyi ve kabullenmeyi de öğrenirsiniz.

Çünkü hiçbir insan asla tam değildir. Hepimiz biraz yarım, hepimiz biraz eksiğiz ve öyle de kalacağız.

Paylaş2Tweet1GönderPaylaş

Bu yazıyı Sevdin mi?

O hâlde yeni yazılar için abone ol ve takipte kalmaya devam et.

Sadece yeni yazı olduğunda 1 adet eposta alırsınız.

Ciplak Yazar

Ciplak Yazar

Kim neler demiş? 5

  1. Faruk Yaman says:
    5 sene önce

    Mütevazi olmakla kendini önemsememek arasındaki ince çizgiyi bulabilmeli insan. Kıvamını kaçırmak ya kendi potansiyelinden ödün vermeye gider ya da kendindeki potansiyeli olduğundan farklı göstererek kendini kandırmaya diye düşünüyorum. Kimse mükemmel değildir inanın 🙂 Teşekkürler bu güzel yazı için kendimizi bulduğumuz gördüğümüz bu yazıları okumaktan keyif alıyorum her zaman..

    Cevapla
  2. Zehra Ertuğru says:
    5 sene önce

    Bence de her şeyimiz tam olmamalı. Küçükte olsa bir şeyleri eksik kalmalı insanın. Eksik kalmalı ki tamamlamak için mücadeleden vaz geçmesin =)

    Cevapla
    • Ciplak Yazar says:
      5 sene önce

      Olmamalı değil istesek de olmayacak zaten. Hep yarım yamalak kalacağız.

      Cevapla
  3. Cafe Tigris says:
    5 sene önce

    İnsanlar egolarının esiri oldukları sürece kendilerini kaf dağında görmeye devam edeceklerdir.

    Cevapla
    • Ciplak Yazar says:
      5 sene önce

      Çok haklısınız, ama herkeste az da olsa ego var sanırım.

      Cevapla

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EN YENİ YAZILAR

Sülün Osman’a Şapka Çıkarttıracak Bir Dolandırıcılık Hikâyesi

Sülün Osman’a Şapka Çıkarttıracak Bir Dolandırıcılık Hikâyesi

23 Ocak 2021
120

Yarım saate ordayım. Sürse sürse ne kadar sürer ki zaten?

Yarım saate ordayım. Sürse sürse ne kadar sürer ki zaten?

8 Ocak 2021
473

400 yıl sonra haklı çıkmak! | Giordano Bruno’nun ilginç hikâyesi

400 yıl sonra haklı çıkmak! | Giordano Bruno’nun ilginç hikâyesi

21 Kasım 2020
538

Geri Sonraki
Reklam Ver
Reklam Ver
Reklam Ver
Twitter Instagram Pinterest Youtube RSS

Sayfalar

  • Arşiv
  • Misafir Yazarlık
  • Destek Ol
  • Ben Kimim?
  • Reklam Hizmetleri
  • Mesaj

Sponsor Yazılar

En Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur?

Sponsor Bağlantılar

İstanbul Evden Eve Nakliyat Uluslararası Evden Eve Nakliyat Siteniz burada gözüksün!

İçerikleri paylaşırken lütfen kaynak gösteriniz!© 2016 - 2020 Çıplak Yazar - Kişisel Blog & Kısa Hikayeler

Nereden, nasıl geldin bilmiyorum ama burada bir şey yok ki.. :(
Tüm Sonuçları Gör
  • Aforizmalar
  • Araştırma
  • Deneme
  • Eleştiri
  • Gündelik
  • Hikâyeler
    • Hikâye Arşivi
    • Sesli Kitap Arşivi
    • Sadece 100 kelime!
  • Mizah
  • sinemaskop
    • Sinema Yazılarım
    • Kısa Filmler
    • Yabancı Diziler
  • Yaşam ve İnsan
  • Mesaj Gönder
Ciplakyazar olarak prensip edindiğimiz birkaç temel ilkemiz var. Dilerseniz Gizlilik Politikası sayfasını ziyaret ederek okuyabilirsiniz.