Kişisel blog yazarı olmak öyle sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Blog sayfanızı açmadan önce bazı önemli hususları bilmenizde fayda var. Öncelikle bir blog yazarı olmak için belirli bir yaşta olmanız gerekiyor. Bu yaş ortalaması şu anda aktif olan blog sayısı istatistiklerine göre; 15-35 arasında değişmektedir. Yani eğer 13 yaşında bir çocuksanız ya da 40 yaşlarında biriyseniz blog yazarı olamazsınız! Çünkü uzmanlar bu yaşta blog yazmaya başlamanın pek olumlu sonuçları olmayacağı gibi, faydalı içerikler üretmek konusunda da zorluk çekileceğini özellikle vurguluyor.
Orta yaş blog yazarlarında ise; genellikle konu bulmada zorluk ve belirli bir alanda uzman olamama sorunu olduğu tartışılmaz bir gerçek olarak görülüyor. Bu yüzden kişisel blog yazarı olmak için, öncelikle bazı kriterlere sahip olmak gerekiyor.
Bunlardan birincisi; uygun yaşı beklemek ve öyle blog açmak.
İkincisi ise; yazacağınız bir konuda uzmanlaşmak.
Aksi halde blog yazmaktan ve okumaktan soğuma durumları, ilerleyen dönemlerde bir çok blog yazarının karşılaştığı durumlardan biri olarak görülüyor.
Bu gibi durumlarda kalan çoğu ünlü blog yazarları ise; IWW (I want to write) blog yazarları destek platformlarına yöneliyor. Bu destek grupları kendi aralarında fikir alışverişi sağlayan ve birbirine yardımcı olan blog yazarları topluluğundan oluşuyor. Google bünyesinde 1993’te kurulan ve halen aktif olarak bir çok blog yazarının imdadına koşan, en popüler destek gruplarından biridir. Grup sadece İngilizce ve Çince dil desteğine sahip olduğundan, aktif olarak katılımcı blog yazarları da ne yazık ki çoğunlukla bu dillere hakim blog yazarlarından oluşmaktadır.
Bir diğer önemli husus ise; blog yazarlarının devamlı olarak içerik üretememesi. Bu sorun kişisel blog yazarı olmanın üçünce ve blog açtıktan sonra en önemli adımı olarak görülüyor. Çünkü 2015 yılında 8.162.100 adet blog üzerinde yapılan inceleme ve bot günlükleri verilerine göre bu bloglardan son bir hafta içinde sadece 2.455.130 tanesinin güncellendiği saptanmıştır.
Ayrıca Google’nin 2015 NEW BLOGS başlıklı yazısıyla, bloglar hakkında değerlendirmeleri dikkat çekiyor.
İşte o açıklama :
Tüm bu zırvalıklara bu satıra kadar inandıysanız boş verin ve hiç yazmayın siz.. Yok inanmadım diyorsanız, size ne yazmanız ve onu nasıl yazmanız gerektiğini söyleyen kim varsa siktir edin.. Birilerinin sizi kalıba sokmasına izin vermeyin.
Çünkü yazmak için bu tür yazılara, uzmanlara ya da başkalarına ihtiyacınız yok.
Başılığı görünce “nasıl yani” diye bir şok yaşadım önce ahahaha. Kişisel blog yazmanın kuralı mı olurmuş canım dedim kendime, hatta yetmedi sonu neye bağlanacak diye merak ederek okudum da ahahaha. Kişisel işte herkes istediğini yazsın yayınlasın. İster a yazar ister b kişi kendi bilir ahahaha. Umuyorum gerçekten “ay acaba nasıl kişisel blogger olunur” diyerek gelen olmaz. Es kaza 13 yaşında hayalleri olan biri gelirse yıkılır yazık garibim ahahahaha.